torstai 17. helmikuuta 2011

...balettia ja penkkareita....                                         


Turun Kaupunginteatterissa oli vierailijoina 15.-16. päivä, Young Russian Ballet-tansirryhmä. Olin eilen katsomassa esityksen ja voi mikä ihana elämys esitys oli........... siis kertakaikkiaan henkeäsalpaavaa katsottavaa ja koettavaa. Käyn aina joskus Helsingin Kansalioopperassa vierailulla ja aluksi minusta tuntui vähän oudolta, kun tässä esityksessä ei ollut elävää musiikkia, mutta kyllä se unohtui aivan esitysen alkumetreillä, niin taitavia ja mukaansatempaavia esiintyjät olivat. Esitys koostui eri balettien osista kaikkiaaan 18 esitystä. Oli Joutsen lampea, Pähkinänsärkijää, Prinsessa Ruususta, Giselleä ja monta muuta ihanaa. Ryhmässä tanssii nuoria venäläisiä tanssijoita.  Tämän päivän Turun Sanomissakin oli ylistävä arvostelu esityksestä............ Hyvä Suomen Kulttuurinpääkaupunki........
........................ mutta entäs tämä sitten..... eilen Turussa purettiin taas yksi ihana, yli 100 vuotta vanha talo,
 "Sininen talo".  Miksi Turussa pitää tuhota kaikki kaunis ja vanha. Monessa kaupungissa on vanhat talot korjattu asuintaloiksi, joissa asukkaat viihtyvät. Ei tarviste mennä kauemmas, kuin Naantaliin niin näkee ihania
vanhoja taloja, joissa edelleen asutaan... Hyi, hyi, Suomen kultturi pääkaupunki...
No, tulipahan otettua kantaa, jos ei muuten niin näin blogin välityksellä...:))

Tänään olimme sitten penkkareita katsomassa.... vanhin pojista on abi ja toivottavast saamme keväällä viettää lakkiaisia...... hänen tavoitteenaan on ollut kirjoittaa kolme ällää.... Lukematta Lukio Läpi......:)) siinähän ne kolme ällää ovat.
Pienille koululaisille karkit maittoi.
Päivä on ollut kaunis ja aurinkoinen, mutta pureva viima puhaltaa...... toivottavasti nuoret eivät sairastu, kylmän kyydin seurauksena.


Tänään tuli kauan odotettua postia.... sairaalasta.... keskiviikkona 2.3. klo 12 pitää olla osastolla, eli varmasti sitten torstaina leikataan. Ihanaa, että  jotakin tapahtuu.

Eipä tässä sitten taas muuta, kuin kiitokset teille kaikille kauniista ja kannustavista kommenteistanne! Niitä on ilo lukea ja on suuri ilo huomatta, että olemme ajatuksissanne. Kiitos!!

19 kommenttia:

JaanaElina kirjoitti...

Kylmää kyytiä oli abeilla tänään,mutta varmasti kuitenkin ikimuistoinen päivä.Viime vuonna meidän poika oli samaisissa tunnelmissa ja silloinkin taisi olla yhtä kylmää.Ei tuntunut haittaavan nuoria.

Varmaan on mahtava elämys päästä tuollaiseen balettiin,olisipa joskus mahdollisuus.

Hyvä että teidän isännän asiat liikahtivat eteenpäin,tsemppiä vaan sinne teille.

Mukavaa loppuviikkoa.

tinttarus kirjoitti...

Oi, baletti alkoi lumota minua ihan jo nyt, kun silmäni suljin....
Esikoinen meiltäkin tänään auton lavalla. Rukouksin pyysin siunausta koko abilaumalle tänään. Ovat siellä risteilyllä.
Sait minut nauramaan ihan ääneen!!:):) Nuo kolme ällää...:)
Muistan teitä.

tinttarus kirjoitti...

PAkko vielä lisätä, että melkein itku pääsi ja kiukku pukkasi pintaan, kun kuulin sinisen talon purkutuomiosta. Ja tämän päivän Turkkarissa siitä jo olikin kuva. Kamalaa!! Kulttuurikaupunki taitaa olla väärinymmärrystä?? Upea talovanhus tuokin. Ehdottomasti olisi pitänyt entisöidä ja säästää. Nyt tontille nostatetaan kerrostalo. Buu. Huh, sainpahan rutkuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Baletti on miltei poikkeuksetta ihanaa :D
Se poikkeus olikin sitten New Yorkin Metropolitan Operan (ei ikinä uskois)Romeo ja Julia!!
Ei oltu ainoat jotka poistui -mutta tulipa talo nähtyä sisältäkin :D

tuksu kirjoitti...

Hyvä, kun Kirje saapui!
Nyt vain sitten luottavaisin mielin ja Rukouksen voimin eteenpäin!
halauksin tuksu

pitsienkeli kirjoitti...

Kovassa pakkasessa ovat abit kyytiä saaneet tänään.Onnea sinne pojalle kirjoituksiin:)
Baletti olisi varmaan ihan kiva kokemus.
kiva kun tieto sairaalaan pääsystäkin on tullut:)Onnea matkaan roppa kaupalla.

MaMMeli kirjoitti...

Heippa!

Vai on teidänkin poika aikonut kolmen ällän ylioppilaaksi;) Meillä myös poika pari vuotta sitten pääsi ylioppilaaksi, mutta ilman älliä;)Ihana juttu, että miehesi pääsee leikkaukseen ja, että etäispesäkkeitä ei ollut...Kiitos Taivaan Isälle <3

Irmastiina kirjoitti...

JaanaElina, se taitaa olla aina niin, että kun on penkkarit on kylmää... no onhan aina helmikuu, mutta siltä joko kova pakkanen tai räntäsade.

Tinttarus, Sinunausta abit reissuullaan tarvitsevatkin. Luulenpa, että noissa talojutuissa puhuu Herra Raha, valitettavasti.

Pepi, minusta myös baletti on poikkeuksetta mahtavaa. Melkein...:)

Tuksu, kyllä tosiaankin oli jo aikakin Kirjeen tulla. Rukoillen tästä eteenpäin..

Pitsienkeli, Täällä ei pakkasta niin kauheasti ollut, mutta niin hirveän kylmä viima, että me katsojatkin jäädyimme pystyyn...:))

seijastiina kirjoitti...

Rakastin ennen balettia, nyt se on jäänyt ♥
On varmasti ollut upea esitys!

Jeps, penkkari autoja oli täällä piskuisessa Heinolassa peräti 2, ainakaan minä en enempää nähnyt, ja pakkanen kyyditti juhlijoita.

Leppoisaa viikonloppua
Halauksin
T
Seijastiina

Markka kirjoitti...

Katson mielelläni balettia televisiosta, jos sitä sieltä vain tulee, kaunista katseltavaa. Livenä varmaan mahtava esitys.
Savonlinnassa olen käynyt oopperassa katsomassa ja kuuntelemassa venäläisiä esiintyjiä Marinski-teatterista (seköhän se oli nimeltään).
Toivotaan, että ylioppilasjuhlia saatte viettää ihanassa, keväisessä poutasäässä, kun penkkarit meni näin pakkasen paukkuessa. Itse pääsin omissa penkkareissani hevosen kyydillä, siitä on aika kauan aikaa :).
Onnea jo nyt toivottelen leikkaukseen!

Irmastiina kirjoitti...

Mammeli, juu siten poika on asian suunnitellut....:)) on muuten oikeestaan rusina-poika... siis tyttären poika.

Seijastiina, kolme autoa täälläkin vain oli... ollaan senverran iso kaupunki... ja Turkuunhan autot suuntasi...:)

Markka, kyllä baletti ja oopperaesitykset ovat livena aivan mahtavia... siis jos niistä pitää. Eihän kaikkilla ole samanlainen maku... onneksi..:))
Savonlinnaan olisi ihana, joskus päästä.

anja kirjoitti...

Baletti on jotain ihan käsittämättömän kaunista katseltavaa. Sinulla on ollut hieno kulttuurinautinto.
Katsoin tv-lähetystä, missä kerrottiin sinisen talon purkusuunnitelmista. Ihmettelin ja ihmettelen, miksi se pitää hävittää uuden tieltä. Niin kaunis ja sopusuhtainen, kunnossa oleva rakennus. Harmi.
Pidetään abi-pojallesi peukkuja kolmeen älläään.

Irmastiina kirjoitti...

Anja, luulenpa, että tuossa talojutussa raha puhuu. Rakennetaan varmasti, joku kerrostalo tilalle.

Yaelian kirjoitti...

Varmaankin ollut ihana elämys tuo balettiesitys.Baletti on niin kaunista;tanssin joitakin vuosia lapsena ja äitini oli tuolla oopperan balettikuorossa,ennenkuin minä synnyin.
Kyllä suututtaa,kun purkavat vanhoja taloja,joilla on arkkitehtuurista ja historiallista arvoa:-( Niitähän voi yhdistää uuteen hienosti,kuten täällä joskus tehdään.
Ja toivottavasti leikkauksessa kaikki menee hyvin,peukut ylhäällä!

Yaelian kirjoitti...

Kävin googlettamassa tuon Sinisen talon.Miten noin kaunis rakennus voidaankaan purkaa! Siihen voisi hienosti yhdistää uudisrakennuksen,mutta on törkeää hävittää tuo!

Tuula kirjoitti...

Baletti on kaunista, lapsena olen sitä harrastanutkin :) Kävin Tampereella Kotikadun Lena Meriläisen äidin tunneilla, Lenakin tanssi siellä ja hänen isänsä Usko Meriläinen oli usein säestäjänä. Eipä tullut Lenasta eikä minusta ballerinaa :D
Ihana kun peikko asia saa vauhtia, onnea leikkaukseen kaikki menee varmasti hyvin ♥

Onnea myös Abille ♥

Irmastiina kirjoitti...

Yaelian, tyttäreni tasssi kauan balettia Raija Lehmussaaren tunneilla, mutta sitten tuli muita juttuja ja baletti jäi..... harmi.

Tuula, ei tullut teistä kummastakaan, mutta se ei ole kyllä varmasti mikään ihan helppo ammatti. Jalat ovat aikas kovilla, mutta olisihan se ihan mukava harrastus pohjalta. Nythän on niitä täti-baletteja. Yksi ystäväni harrastaa sitä..:))

Liisa kirjoitti...

Kyllä minä täällä manailin penkkaripäivänä, miten kylmä päivä oli, hui! monilla on varmaan ollut aika vilu sinä päivänä. Nyt on pakkanen lauhtunut -14

Irmastiina kirjoitti...

Liisa, surin myös penkkaripäivänä nuoria, jotka autonlavalla hilluivat...:))