perjantai 18. elokuuta 2017

Valoa pimeneviin iltoihin.

Kuten kaikki teistä jo tietävät, syksy ja syyskesä ovat lempivuodenaikaani...olen niin syysihminen , kuin olla voi. Ja syksyyn kuuluvat pimeät illat ja kynttilät...ja tunnelmavalot, joita minulla kyllä on ihan kiitettävästi, näin pieneen kotiin.  

 Olohuoneessa meillä on kaksi kristallikruunua ja makuuhuoneessa yksi.  Ja kuten huomaatte makuuhuoneessa on kaksi lamppua pimeänä..:)
Näitä ei pahemmin tule päälle laitettua muutoin, kuin jos johonkin tarkkaan touhuun, yleisvaloa tarvitsee.





Olen tässä miettinyt, että noita valaisemien lamppuja, pitäisi vaihtaa 
led-lamppuihin, mutta joskus aiemmin, kun niitä katselin olivat ihmeellisen näköisiä...sellainen "mötti" lampun juuressa... en tykännyt. No, nyt sain vinkin,että  Lamppuexpressin-sivuilta löytyy ihan hyvän näköisiä led-lamppuja. Vähän olin epäileväinen, mutta totta, sieltä löytyy ihan vanhan hehkulampun näköisiä lamppuja, vaikkapa nyt noista Philips lampuista.  Esimerkiksi tuollaiset Classic LEDcandle lamput...ovat kauniita. Niitä aion laittaa noihin kruunuihin.






Tuohon lankalamppuun voisinkin ostaa tuolloisen  Philips Classic lampun. Olisi vähän erilainen ja varmasti lampun palaessa, valo korostaa noita hetuloita lampun sisällä...luulen niin..:)


Eteiseen sieltä löytyy noita Philipsi halogeenilamppuja sitten, kun vanhat poksahtavat..:)


Pihavalot meillä on yhtiön puolesta ja ne ovatkin jo lediä, mutta tuolla takapihalla ei ole valoja  ja sinne olemme laittaneet tuollaisen vanhan, miehen äidin peruja, kuparisen lyhtyvalaisimen...siellä on vanha hehkulamppu, joten sekin menee vaihtoon.

Itselleni on tärkeää valon väri. Tykkään lämmin valkoinen tai erittäinen lämmin valkoinen, väristä. Nuo päivänvalo valkoiset ovat liian kirkkaita iltavalaistukseen....minulle, mutta sehän on makuasia sekin.

 

Luulenpa, että nyt meni lamput vaihtoon, niin eipä tarvitse pelätä 
sähkölaskuja ..:) No, en kyllä niitä ole ennenkään pelännyt, mutta energiaa olen tottunut säästämään ja nyt, kun se on näin helppoa valaistuksenkin osalta, niin tottahan toki säästän..nykyisin led-lamput ovat kauniita, eikä enää hintakaan ole mitenkään paha. Varsinkaan, kun ajattelee, että nehän kestävät paljon kauemmin, kuin vanhat hehkulamput. Kannattaa siis lappujen vaihtoa harkita ja käydä Lamppuexpressin tutustumassa laajaan led-lamppu valikoimaan.

Mukavaa elokuista viikonloppua♥
-Hannele-
Blogiyhteistyö

28 kommenttia:

Kuvakehrääjä kirjoitti...

Kauniita lamppuja. Kristallikruunut on ihania.

Ansku kirjoitti...

Oi, onpa sinulla paljon kauniita valaisimia ♥
Minäkään en pidä liian valkoisesta valosta. Sävyn pitää olla lämmin, vähän niinkuin kynttilän liekissä :)
Olemme vaihtaneet kaikki kotimme lamput enrgiaa säästäviin led-lamppuihin ja ne todellakin myös kestävät paljon pidempään kuin perinteiset hehkulamput. Viime lauantaina ensimmäistä kertaa huomasimme veneellä ollessamme miten pimeitä illat jo ovatkaan. Luontoäiti järjestikin sitten hurjan "valoshown" tuhansine salamoineen ja jyrinöineen, en kylläkään tykännyt yhtään. Ihan oli liian kirkasta ;)

Mamma63 kirjoitti...

Kauniit kristallikruunut!
Kivaa viikonloppua sinulle!

Päden paja kirjoitti...

Niin paljon upeita,ihania valaisimia♥ Minä pidän kovasti sellaisista valaisimista joista tulee kyllä valoa mutta on sellainen vähän hämyinen,ettei loista niin kirkkaasti että ihan silmiin käy:) Kaunista viikonloppua sinne!♥

ritva kirjoitti...

Kauniita valaisimia ihanat kristallikruunut.Mukavaa viikonloppua:)

Unknown kirjoitti...

Hienoja valoja. Kyllä tässä itsekin pääsee varmaan syysfiiliksiin kohta...

Cheri kirjoitti...

Olen ollut energiasäästölamppujen inhoaja siihen asti kunnes tulivat ledit. Minulla on katto- ja kristallikruunuissa olleet vintage ledit jo pitkään, ne ovat kauniita ja kestäviä. Lisäksi niitä saa monesta kaupasta, isommista marketeistakin. Valon sävy on minullekin tärkeä, kova valkoinen valo tuntuu kolealta. Varmaan tottumis- ja makukysymys.

MaaritKoo kirjoitti...

Ledlampuista löytyy jo valikoimaa, energiansäästölamput ovat kyllä rumia.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Minäkin pidän syksystä. Valot ovat ihania sekä sisällä että ulkona. Meilläkin on mökkipihalla tuollaisia valoja, joissa oli keltaiset lasit. Vaihdettiin niihin värittömät lasit niin valaisevat paremmin.

Rita A kirjoitti...

Tervetuloa syksy 💜 Hurmaavin kaikista ihanista vuodenajoista.

Nautin katsella kaikkia valaisimiasi; hyvä kokoelma. Säästäminen meilläkin tärkeä juttu,
kiitos led-vinkeistä !

Ansu/Tuuliannikantuvassa kirjoitti...

Lamppujen valinta on minusta nykyään aika vaikeaa. Minulle kesän loppuminen on vaikeaa aikaa ja talvesta en pidä ollenkaan. Siksi onkin hyvä huolehtia kunnon valaistuksesta. Se piristää pimeää aikaa.

Anneli A kirjoitti...

Olipas se mukava lamppupostaus. Kauniita ovat kristallikruunut. Minulle valaisien valitseminen on aina ollut jotenkin hankalaa, mies on useimmiten saanut tehdä päätökset. Aurinkoista viikonloppua sinulle!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kiitos teille♥
Lamppujen valinta ON nykyisin tosi vaikeaa, kun on tottunut niihin vanhoihin watti merkintöihin....no tuolta sivulta löytyy apua siihenkin, kun on merkitty mitä watti-lukua vastaavat henkulampuissa..:))

Meri kirjoitti...

Kiitos infosta vie oman aikansa tottua asioimaan Led lamppujen kanssa.
Valo on energiaa ja terapiaa.

Voimaa ja kestämistä Turun tapahtumiin 💛
Hyvää viikonvaihdetta!

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Mäkään en tykännyt aluksi led lampuista, rumia. Onneksi nyt on ns. normi kynttilälamppuja.
Meillä on kans makkarissa kristallikruunussa pari lamppua rikki.
En vaihda koska on liian kirkas jos kaikki on yhtäaikaa päällä.
ihania lamppuja sinulla, kauniit valot.
Syksyllä mäkin rakastan lamppujen valoja ja kynttilöitä.

tilapuodin elämää kirjoitti...

Kiva ajankohtainen valaisinpostaus. Nyt kristallien aika :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kiitos ihanat♥

Mirjam-Matilda kirjoitti...

Sinä olet varautunut hyvin rakastamasi syksyn pimeisiin iltoihin. :)
Minä olen ostanut hehkulamppupaketteja tori.fi.stä, kun en yhtään tykkää näiden uusien valosta, enkä ulkonäöstä.Minulla taitaa olla nyt hehkulamppuja vanhuuden päiviin asti. :)
Mukavaa syksyn odotusta.<3

Sussi kirjoitti...

kauniita lamppuja!

Aurinkokujalla kirjoitti...

Paljon sinulla kauniita lamppuja.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kiitos!
Mirjam-Matilda, olet ollut kaukaa viisas...vai miten sitä nyt sanotaan..:)

Seija kirjoitti...

Komeita valaisimia, tosiaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita valaisimia ja minäkin tuolta Lamppuexpressistä tilasin meille kotiin uusia lamppuja ja ei tarvitse tosiaan sähkölaskua näin syksyllä pelätä kun on Lediä joka suunnassa ;) Iloa keskiviikkoon sinulle <3

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kiitos Seija ja Happystarhome..:)

pike kirjoitti...

Vähitellen alkaa olla aika kun valoja täytyy lisätä,toi vaaleanvihreä retro tyylinen on mun mieleen, itse olen laitellut jo valosarjoja,joita syksy illoiksi voi jo hyvin laittaa,myös aurinkokenno valot ovat turvallisia ja kauniita ilta pimeällä katsella kun ne valaisee,tokman myy niitä edullisesti 4kpl. 10 eurolla.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Pike, tuo vihreä on oikeesti vanha lamppu. Miehen tädin perintöä..:)

Unelma kirjoitti...

Kauniita lamppuja. Pian taas pudotaan pimeyteen, sähkövalojen varassa ollaan. Joskus sentään kynttilöitäkin vielä ihastellaan. Mukavaa syksyn odotusta sinulle.

Metsäntyttö kirjoitti...

Sinulla on hyvin kauniita valaisimia:) Kiva, että nyt on jo tarjolla kauniimpia kynttilälamppujakin niihin! Jotkut energiansäästölamputhan varsinkin oli tosi rumia, mutta eipä niistä energiansäästölampuista enää juuri puhutakaan. Ja mitä valoihin muuten tulee, niin meillä taas on niinpäin, ettei valoa tunnu juuri milloinkaan olevan tarpeeksi:) Se on jännä, että toiselle syksy on kivoin vuodenaika ja toiselle taas ei. Itse jo oikeastaan heinäkuussa alan ajatella tulevaa syksyä pienellä "kammolla", jos nyt tuota sanaa voisin käyttää. Meinaan sitä, että tuleva pimeys ja märkyys ei minua yhtään viehätä ja sellaisena usein syksy minun mielessäni näyttäytyy. Syksyssäkin on tosin hyvä puolensa, ulkona on monesti hyvin kaunistakin, kun on ruskaa. Ja aurinkoiset syyspäivät on kivoja. Mukavaa syksyä sinne:)