maanantai 25. huhtikuuta 2011

...ihana aurinko ja ihana lämpö...

Ihan ensiksi haluan kiittää teitä, ihaNaiset mahtavista ja runsaista kommenteistanne. Ja kiitän, myös teitä, jotka vain piipahdatte lukemassa bogiani, tervetuloa toistekkin..... tervetuloa myös Syysunelma lukijakseni... toivottavasti viihdyt..:)


Ihanaa, miten on aurinko meitä näinä pääsiäispyhinä hellinyt.
Olemme nauttineet auringosta ja lämmöstä..... lasipalatsistamme ja toisistamme......:)

Kävimme tänään mökillä ja siellä sini- ja valkovuokot kukkivat kilvan. Valkovuokot, eivät vielä olleet koko loistossaan, mutta olin yllättynyt, että niinkin paljon  jo kukkivat. Täällä kotona metsässä, valkovuokot vasta lehtiään availevat...Yritän siirtää sinivuokkoja tänne kotipihaankin, josko lähtisivät täälläkin leviämään ja taidan yrittää valkovuokkojakin ja kieloja... niitäkin mökiltä löytyy.

Kyllä tämä kevät on ihanaa aikaa!


Niilo rakastaa puutarhatöitä, vaikka mami hänen intoaan yrittää vähän toppuuttella..... Pitäisi keksiä, joku kumihanska juttu, tuohon kuonon päälle, ettei sieraimet olisi aina multaa täynnä......D

Eilen käytiin vanhempieni kanssa Auran hautausmaalla, mutta muuten olemmekin olleet kahden, koko pääsiäisen ajan... tai mitä minä nyt narraan... kolmehan meitä on.....


Suklaamunat ja muut herkut on sitten syöty ja huomenna alkaa arki ja pitäsi taas mennä töihin......pirteänä ja levänneenä....:) Onneksi minulla onkin ensiviikolla, vain kaksi päivää töitä.

Torstaina olisi tarkoitus mennä mökille malaamaan sisäseiniä..... ovat paneelia ja haluan ne valkoiseksi. Mökki on nyt kolmatta kesää meillä ja koko ajan olen ajatellut seinien maalaamista, mutta vieläkin ovat puunväriset...... no, jospa nyt saisin aikaiseksi sen verran, että tulisivat maalatuksi....:)

Että sellaista täällä tänään...... nautitaan lämmöstä, auringosta ja heräävästä luonnosta....
Pidetään rakkaimmistamme huolta!

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistapa sitten että niin valko- kuin sinivuokotkin on jassain paikoin rauhotettuja, valkovuokot varsinkin...eli eipä paljon sais siirrellä....vähän niinkun kantapään kautta tuli joskus kakarana oppi perille ☺

Ihanat on ilmat ollu -ja naamassa jo väriä!

Hanne kirjoitti...

Mieheni äiti on kymmeniä vuosia sitten tuonut sini-ja valkovuokkoja tänne asuntonsa pihaan, joka nyt toimii mökkinämme. oudolta hieman tuntuu että kukkivat nyt yhtä aikaa ja kasvavat vierekkäin talon seinustalla, vaikka valkovuokko on mielestäni lehtometsän kasvi.
Meilläkin pitäisi tehdä niin paljon remppaa mökillä,ettei oikein tiedä mistä aloittaisi.
Mukavaa vappuviikkoa!
-Hanne-

Syysunelma kirjoitti...

Kylläpä on kauniita sinivuokkoja:) Muistathan ottaa mökiltä ennen ja jälkeen- kuvia maalauksesta, niitä on aina kiva katsella:) Mukavaa vappuviikkoa sinulle!

mummeli kirjoitti...

Olen tuonut tänne pihamaalleni sinivuokon alkuja joskus Nokialta vanhasta kodistani. hyvin ovat menestyneet ja nyt alkaa olla niiden alkuja vähän jokapuolella. Eilen juuri havaitsin yhä uusia alkuja kauempaakin jo. Ehkä täällä sitten joskus on niitä muidenkin tonteilla. Valkovuokkoja on luonnossa, mutta ei vielä ole kukassa näkynyt.

Sirutuuli kirjoitti...

Hyvä, että olette nauttineet :) Miekin odottelen kuvia sieltä mökiltä, meillä kun ei omaa ole, ihailen muiden mökkejä :)
Tuli mieleen, että äiti toi meidän pihalle heidän pihaltaan vuosia sitten joitain vuokkoja, mutten muista mitä...

Irmastiina kirjoitti...

Hui Pepi, kun oikein pelästytit vanhan naisen..:)
Tarkistin Wikipediasta ja sinivuokko on ollut osittain rauhoitettu vuoteen 2005. Ei ole saanut esim. myynttitarkoitukseen poimia. Valkovuokosta ja kieloista ei ollut mitään mainintaa kielloista..:)

Hanna, minäkään en muista, että olisi koskaan ennen kukkineet yhtäaikaa.

Syysunelma ja Sirutuuli, kuivia tulee, kunhan muistaisin ottaa kameran mukaan..:D

Mummeli, meilläkin edellisessä kodissa oli metsä "täynnä" sinivuokkoja.... ja valkovuokkoja ja kieloja..:)

sirpa kirjoitti...

Kauniita kuvia vuokoista.
Niilo on ollut ahkerana puutarha hommissa
mukana, vähän on siinä multaa tarttunut
partakarvoihinkin.
Mukavaa huhtikuun viimeistä viikkoa.

tuksu kirjoitti...

Mulla kasvoi kaukana, Koillismaalla sinivuokot, jotka täältä, kotimetsästä sinne vein pahvilaatikossa :) hiukan levisivätkin jo.( mutta kukkivat vasta kesäkuun ekaviikolla :) ) kukkivat nyt uusien omistajien ilona siellä edelleen, luulen ma..
On tää niin ihana vuodenaika :)

seijastiina kirjoitti...

Kauniit vuokkomeret, valkoista ja sinistä, ihanat ♥
Täällä myös tienvarret alkaa olla jo sinisenään, valkeita ei näy, mutta mökillemme on joku joskus siirtänyt pari ,aina ne kaksi kasvaa siellä eivät leviä :D
Leppoisaa viikkoa näin pääsiäisen jälkeen :)

Lovviisa kirjoitti...

Kyllä viehättää silimää nuo vuokkoset...Täällä meilläpäin niin harvinaista herkkua:)

Susanne kirjoitti...

Kauniita sini- ja valkovuokkoja ja kukkivatkin noin kauniisti siellä. En ole täällä nähnyt vielä niitä tänä keväänä.

Ihanat ilmat pääsiäisenä oli. Auringosta sai nauttia ja lumet suli silmissä:)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Tuula kirjoitti...

Ihania sini-ja valkovuokkoja, ensi viikonloppuna nään onko meillä mökillä jo valkovuokot kukassa :) Voi Niilo pientä, ahkera tonkija on ollut ♥

Markka kirjoitti...

Voi miten ihania vuokkoja. Kyllä saimme lämmöstä nauttia pääsiäisen aikaan täällä Savossakin. Aurinkoista viikon jatkoa sinne.

Tuija kirjoitti...

Voi ihana Niilo, mikä törkyturpa...<3 Voin kuvitella Niilon sulle puutarhan pikkuapulaiseksi. Meillä Väinö varmaan menisi multakasaa pyörimään, se on niin kaheli.Mutta tietty rakas, kaheli.
Voi, että kun metsät on nyt niin kauniin näköisiä, isoja sinivuokkomättäitä siellä täällä ja valkovuokotkin pilkistävät jo. Mulla on molempia omassa pihassa, valkovuokkoja en ole koskaan siirtänyt, en tiedä mistä ovat sinne putkahtaneet. Sinivuokot siirsin lähimetsästä muutama vuosi sitten, ajattelin myös laittaa kieloja.

Mukavia mökkireissuja teille ja hauskaa Wappua!

Irmastiina kirjoitti...

Sirpa, Niilo on todella ahkera... liiankin ahkera..:)

Tuksu ja Seijastiina, minäkin aion mökiltä vuokkoja kotiin kiikuttaa... toivottavasti viihtyvät hyvin Kaarinassakin.

Lovviisa, harmi, että siellä teilläpäin ei oikein vuokkoja kasva... ne ovat täälläpäin oikekin sellainen kevään merkki.

Susanne, Tuula ja Markka, pääsiäisen sää oli todella ihana, oisko johtunut siitä, kun pääsiäinen oli niin myöhään..:)

Tuija, Niilo on kyllä todella ahkera apulainen ja jos jossakin kohdassa ruoho olisi päässyt mullan peittämään, pitää se heti kaivaa esiin, voihan mami pistää juuri siihen paikkaan, vaikka jonkun kukkasen..:D

Yaelian kirjoitti...

Ihanaa on seurata blogien kautta kevään etenemistä:) Ja Niilo on niin suloinen!
Mukavaa loppuviikkoa Irmastiina:)

Hanne kirjoitti...

Ihana Niilo=)

Paneelien maalaus on mukavaa... meillä piti kolmeen kertaan maalata, niin olivat jo kellastuneet, mutta lopputulos onkin kyllä huomattavasti raikkaampi.

Maalausintoa!

Irmastiina kirjoitti...

Yaelian, eikö olekkin ihanaa seurara tuota kevään etenemistä.

Hanne, apuva.... kolme kertaa.... oih... sanoin juuri tänään töissä, että olen maalaamisesta puhunut ja puhunut ja nyt kun sain maalipurkin, meinasi paniikki iskeä. Mielessäni kuvittelin, että saan sellaisen maks. litrasen maalitölkin ja sitten hienosti sivelen maalia paneeliin, mutta sain ihan VALTAVAN ämpärillisen maalia...:) No onhan minulla kesä aikaa maalata.

pitsienkeli kirjoitti...

Mukavia maalauspäiviä sinulle ja muutenkin mukavaa viikon jatkoa:)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, ihania vuokkoja! Tuo kumihanska koiran kuonoon on hieno idea. Toimistkohan se lapsiinkin... ja käsiin myös, sellaiset olkapäihin asti olevat :-) Välillä sitä miettii, että olikos se hiekkalaatikko nyt pihalla vai eteisessä...

Irmastiina kirjoitti...

Kiitos Pitsienkelöi, mukavaa loppuviikkoa sinullekkin.

Kauniit Kuvat, ymmärrän hyvin, että perheessä, jossa on pieniä lapsia tuntuu tuolta, kun tälläinen pieni koirulainenkin, tuo hiekkaa tassuissaan sisälle, vaikka miten yrittäisi niitä puhdistaa..:)